TA STRONA UŻYWA COOKIE

X Nie pokazuj więcej
Dowiedz się więcej o celu ich używania w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki
Kujawsko-Pomorskie Archiwum
 
Menu główne
Aktualności
Powiaty i gminy
O województwie
Nasze symbole
     Link - informacje o województwie w języku angielskim   Link - informacje o województwie w języku niemieckim   Link - informacje o województwie w języku francuskim
     Link - informacje o województwie w języku hiszpańskim   Link - informacje o województwie w języku rosyjskim   Link - informacje o województwie w języku fińskim
Samorząd Województwa
Statut Województwa
Zarząd Województwa
Urząd Marszałkowski
Jednostki organizacyjne
Menu tematyczne
Informacje prasowe
Turystyka
Planowanie Strategiczne i Przestrzenne
Promocja
Współpraca Międzynarodowa / International Cooperation
Budżet, finanse
Mienie Województwa
Kultura
Edukacja
Sport
Zdrowie
Sprawy Społeczne
(Nie)pełnosprawni
(Nie)pełnosprawni - archiwum
Rolnictwo i obszary wiejskie
Geodezja i Kartografia
Ruch drogowy
Infrastruktura
Środowisko
Społeczeństwo Informacyjne
Zamówienia publiczne - archiwum
Patronat Marszałka
Organizacje Pozarządowe
e-Urząd
ISO
Etyka
Kadry Urzędu
Badanie satysfakcji Klienta
Nasze analizy
Bezpieczeństwo
Zakupy
Polityka plików cookies
Deklaracja dostępności
 
Nasze portale

Baner - Biuletyn Informacji Publicznej


Informacje


Baner - Niebieska Linia



 
Konkurs „Najlepszy Produkt Spożywczy Pomorza i Kujaw 2010”. Drukuj
Celem Konkursu jest wyłonienie i wypromowanie najlepszych produktów spożywczych wytworzonych w Województwie Kujawsko-Pomorskim, propagowanie różnorodności produktów spożywczych pochodzących z naszego Województwa, a poprzez to otwieranie nowych rynków zbytu oraz rozwijanie pomysłowości i inicjatyw specjalistów branży rolno-spożywczej regionu, a także integrację szkół o profilu gastronomicznym i rozwijanie zawodowych zainteresowań uczniów. Konkurs przyczynia się również do zachowania dziedzictwa kulinarnego i kulturowego Pomorza i Kujaw.
 
Konkurs przeprowadzony zostanie w trzech kategoriach:
  • szkoły o profilu gastronomicznym;
  • zakłady przetwórcze przemysłu rolno-spożywczego;
  • restauracje hotelowe.

Finał konkursu odbędzie się w dniu 21 października 2010 w Centrum Konferencyjnym Hotelu Filmar w Toruniu, ul. Grudziądzka 45.
Wspólnie z Departamentem Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego, konkurs organizowany jest przez Oddział Toruński Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego i Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu.
W tym roku tematem przewodnim Konkursu są potrawy z gęsiny. Szkoły o profilu gastronomicznym do udziału w Konkursie rekomendują uczniów, którzy przygotowują potrawy z wykorzystaniem mięsa gęsi. Zakłady przetwórcze przemysłu rolno-spożywczego zgłaszają swoje produkty, które odpowiadają standardom europejskim i charakteryzują się wysoką jakością. Konkurs zwraca uwagę konsumentom na produkty, które warto wybrać spośród szerokiej oferty artykułów dostępnych na sklepowych półkach. Tematem wiodącym dla wyrobu gastronomicznego, przygotowanego przez restauracje hotelowe są potrawy z gęsiny.
Spośród dań przygotowywanych przez uczniów ze szkół gastronomicznych Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Komisja Konkursowa wyłoni trzy najlepsze dania i nagrodzi je statuetkami, a uczniowie zostaną nagrodzeni nagrodami rzeczowymi. Spośród produktów zgłoszonych do udziału w Konkursie przez producentów branży rolno-spożywczej oraz restauracji hotelowych z terenu Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Komisja Konkursowa wyłoni trzy najlepsze produkty. Nagrodą dla zwycięzcy Konkursu będzie bezpłatny udział w Targach Grune Woche 2011 w Berlinie, z możliwością ekspozycji nagrodzonego produktu na stoisku promocyjnym Województwa Kujawsko-Pomorskiego. Laureaci wszystkich kategorii zostaną uhonorowani statuetkami.
Konkurs stanowi realizację Planu działania Sekretariatu Regionalnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Województwa Kujawsko – Pomorskiego na lata 2010-2011; działanie obligatoryjne 1.1. Identyfikacja i analiza możliwych do przeniesienia dobrych praktyk w zakresie rozwoju obszarów wiejskich oraz przekazanie informacji na ich temat, punkt 5. Organizacja regionalnych konkursów, pokazów i wystaw wyróżniających się firm i innych uczestników rynku rolno-spożywczego.

 
 
 
 


Dzisiaj jest: piątek, 18-06-2021
Wywiad Tygodnia

Sejmik

Kontrakt Terytorialny

Baner - Portal video

ZIT


Rok Jana Pawa II

Nagrody i Medale

Loty Bydgoszcz - Frankfurt

Razem dla Regionu

Katalog konkursowy

Baner - Rzecznik informuje

Baner - Link do galerii zdj

Internetowy atlas wojewdztwa kujawsko-pomorskiego

Nasza Energia

Konkurs Innowacyjna Marka Regionu InnoMaRe

Inne ważne linki

Statystyki strony
odwiedzających: 133752081
Aktualnie jest 1 gość online
 
 
(C) Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2007