TA STRONA UŻYWA COOKIE

X Nie pokazuj więcej
Dowiedz się więcej o celu ich używania w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki
Kujawsko-Pomorskie Archiwum
 
Menu główne
Aktualności
Powiaty i gminy
O województwie
Nasze symbole
     Link - informacje o województwie w języku angielskim   Link - informacje o województwie w języku niemieckim   Link - informacje o województwie w języku francuskim
     Link - informacje o województwie w języku hiszpańskim   Link - informacje o województwie w języku rosyjskim   Link - informacje o województwie w języku fińskim
Samorząd Województwa
Statut Województwa
Zarząd Województwa
Urząd Marszałkowski
Jednostki organizacyjne
Menu tematyczne
Informacje prasowe
Turystyka
Planowanie Strategiczne i Przestrzenne
Promocja
Współpraca Międzynarodowa / International Cooperation
Budżet, finanse
Mienie Województwa
Kultura
Edukacja
Sport
Zdrowie
Sprawy Społeczne
(Nie)pełnosprawni
(Nie)pełnosprawni - archiwum
Rolnictwo i obszary wiejskie
Geodezja i Kartografia
Ruch drogowy
Infrastruktura
Środowisko
Społeczeństwo Informacyjne
Zamówienia publiczne - archiwum
Patronat Marszałka
Organizacje Pozarządowe
e-Urząd
ISO
Etyka
Kadry Urzędu
Badanie satysfakcji Klienta
Nasze analizy
Bezpieczeństwo
Zakupy
Polityka plików cookies
 
Nasze portale

Baner - Biuletyn Informacji Publicznej


Informacje


Baner - Niebieska Linia



 
Festiwal Chleba i Soli w Ciechocinku Drukuj
 Czy sól zawsze jest biała i słona? Czy „chleb powszedni” zawsze smakuje tak samo? Nieoczywiste odpowiedzi na te i inne pytania  można było poznać w czasie Festiwalu Chleba i Soli, który odbył się 20 i 21 czerwca w Ciechocinku. Festiwal wpisuje się w obchody Święta Województwa Kujawsko-Pomorskiego.
 
To już druga edycja festiwalu „Chleba i soli”. Miejsce, w którym się odbywa jest nieprzypadkowe, ponieważ Ciechocinek słynie ze źródeł solankowych. Właśnie przy warzelni soli w Parku Zdrojowym można było dowiedzieć się o sposobach pozyskiwania soli w różnych zakątkach naszego globu, zobaczyć bogactwo jej form i gatunków oraz poznać różne tradycje kulinarne związane z wypiekaniem chleba na świecie.

W programie: kiermasz, prezentacje chleba i soli z różnych stron świata, degustacje, warsztaty kulinarne, wykłady popularnonaukowe, konkursy, pokazy pieczenia chleba, muzyka na żywo, piknik oraz atrakcje dla dzieci.

Festiwal Chleba i Soli to impreza towarzysząca obchodom Święta Województwa Kujawsko–Pomorskiego. Projekt współfinansowany jest Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

Festiwal odbył się równocześnie z 44. Spotkaniami z Folklorem Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej.

1. 2. 3.
4. 5. 6.
 Fot. Szymon Zdziebło
 
Beata Krzemińska
Rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

 
16  czerwca 2015.
ostatnia aktualizacja: 22 czerwca 2015 r.
 
 
 
 
 
 
 


Dzisiaj jest: poniedziałek, 10-08-2020
Wywiad Tygodnia

Sejmik

Kontrakt Terytorialny

Baner - Portal video

ZIT


Rok Jana Pawa II

Nagrody i Medale

Loty Bydgoszcz - Frankfurt

Razem dla Regionu

Katalog konkursowy

Baner - Rzecznik informuje

Baner - Link do galerii zdj

Internetowy atlas wojewdztwa kujawsko-pomorskiego

Nasza Energia

Konkurs Innowacyjna Marka Regionu InnoMaRe

Inne ważne linki

Statystyki strony
odwiedzających: 132456202
Aktualnie jest 4 gości online
 
 
(C) Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2007