TA STRONA UŻYWA COOKIE

X Nie pokazuj więcej
Dowiedz się więcej o celu ich używania w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki
Kujawsko-Pomorskie Archiwum
 
Menu główne
Aktualności
Powiaty i gminy
O województwie
Nasze symbole
     Link - informacje o województwie w języku angielskim   Link - informacje o województwie w języku niemieckim   Link - informacje o województwie w języku francuskim
     Link - informacje o województwie w języku hiszpańskim   Link - informacje o województwie w języku rosyjskim   Link - informacje o województwie w języku fińskim
Samorząd Województwa
Statut Województwa
Zarząd Województwa
Urząd Marszałkowski
Jednostki organizacyjne
Menu tematyczne
Informacje prasowe
Turystyka
Planowanie Strategiczne i Przestrzenne
Promocja
Współpraca Międzynarodowa / International Cooperation
Budżet, finanse
Mienie Województwa
Kultura
Edukacja
Sport
Zdrowie
Sprawy Społeczne
(Nie)pełnosprawni
(Nie)pełnosprawni - archiwum
Rolnictwo i obszary wiejskie
Geodezja i Kartografia
Ruch drogowy
Infrastruktura
Środowisko
Społeczeństwo Informacyjne
Zamówienia publiczne - archiwum
Patronat Marszałka
Organizacje Pozarządowe
e-Urząd
ISO
Etyka
Kadry Urzędu
Badanie satysfakcji Klienta
Nasze analizy
Bezpieczeństwo
Zakupy
Polityka plików cookies
Deklaracja dostępności
 
Nasze portale

Baner - Biuletyn Informacji Publicznej


Informacje


Baner - Niebieska Linia



 
GOŁĄBKI BABCI BASI Drukuj
 według rodziny Tęczów z Ciężkowa w powiecie nakielskim
 
 
 
 
 
 
 
 
Składniki:
  • jedna  główka kapusty  średniej wielkości
  • ½ kg mięsa mielonego
  • ¾ szklanki ryżu
  • łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczka papryki słodkiej
  • na czubek łyżeczki papryki ostrej
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki smalcu
Przygotowanie farszu:
Farsz sporządzamy z mięsa mielonego i ryżu, który gotujemy wcześniej przez 10 minut. Dodajemy przyprawy i mieszamy wszystkie składniki razem. Kapustę parzymy w osolonej wodzie i kolejno zdejmujemy liście, z których wycinamy zgrubienia. Farszem napełniamy liście kapusty i ciasno układamy w garnku. Gołąbki podlewamy wodą, dodajemy smalec, posypujemy pokrojoną w kostkę cebulką i świeżo zmielonym pieprzem. Dusimy 45 minut.
 
 
 
 


Dzisiaj jest: piątek, 03-12-2021
Wywiad Tygodnia

Sejmik

Kontrakt Terytorialny

Baner - Portal video

ZIT


Rok Jana Pawa II

Nagrody i Medale

Loty Bydgoszcz - Frankfurt

Razem dla Regionu

Katalog konkursowy

Baner - Rzecznik informuje

Baner - Link do galerii zdj

Internetowy atlas wojewdztwa kujawsko-pomorskiego

Nasza Energia

Konkurs Innowacyjna Marka Regionu InnoMaRe

Inne ważne linki

Statystyki strony
odwiedzających: 134836099
 
 
(C) Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2007