TA STRONA UŻYWA COOKIE

X Nie pokazuj więcej
Dowiedz się więcej o celu ich używania w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki
Kujawsko-Pomorskie Archiwum
 
Menu główne
Aktualności
Powiaty i gminy
O województwie
Nasze symbole
     Link - informacje o województwie w języku angielskim   Link - informacje o województwie w języku niemieckim   Link - informacje o województwie w języku francuskim
     Link - informacje o województwie w języku hiszpańskim   Link - informacje o województwie w języku rosyjskim   Link - informacje o województwie w języku fińskim
Samorząd Województwa
Statut Województwa
Zarząd Województwa
Urząd Marszałkowski
Jednostki organizacyjne
Menu tematyczne
Informacje prasowe
Turystyka
Planowanie Strategiczne i Przestrzenne
Promocja
Współpraca Międzynarodowa / International Cooperation
Budżet, finanse
Mienie Województwa
Kultura
Edukacja
Sport
Zdrowie
Sprawy Społeczne
(Nie)pełnosprawni
(Nie)pełnosprawni - archiwum
Rolnictwo i obszary wiejskie
Geodezja i Kartografia
Ruch drogowy
Infrastruktura
Środowisko
Społeczeństwo Informacyjne
Zamówienia publiczne - archiwum
Patronat Marszałka
Organizacje Pozarządowe
e-Urząd
ISO
Etyka
Kadry Urzędu
Badanie satysfakcji Klienta
Nasze analizy
Bezpieczeństwo
Zakupy
Polityka plików cookies
Kalendarz wydarzeń
« < Czerwiec 2018 > »
P W Ś C P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
Nasze portale

Baner - Biuletyn Informacji Publicznej


Informacje


Baner - Niebieska Linia



 
Smaki dziedzictwa kulinarnego Skanii Drukuj
 Przedstawiciele 13 podmiotów członkowskich sieci regionalnej Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze oraz przedstawiciele regionów członkowskich: Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie i Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle wzięli udział w zorganizowanym w lipcu przez Departament Rolnictwa wyjeździe studyjnym do szwedzkiego regionu Skania.
 
Dla członków stosunkowo młodej sieci regionalnej, jaką jest sieć Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze, wizyta w kolebce Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego była bardzo cenna i pouczająca. To bowiem Skania przed 20 laty, razem z duńską wyspą Bornholm, zainicjowała utworzenie Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Dodatkowo, ma wieloletnie doświadczenie, jako region członkowski Sieci, zrzeszając aktualnie 53 podmioty członkowskie.

Uczestnicy wyjazdu studyjnego odwiedzili 16 firm, wśród których znalazły się: piekarnia, winiarnia, destylarnia, przetwórnia owoców, przetwórnia dziczyzny, restauracje, kawiarnie, cukiernia, hurtowania oraz sklepy lokalne. Wyjazd stanowił doskonałą okazję dla naszych członków do zdobycia przydatnej, praktycznej wiedzy oraz bezpośredniej wymiany doświadczeń z przedstawicielami firm – członków sieci regionalnej Skanii. Dodatkowym efektem przedsięwzięcia jest zacieśnienie kontaktów firm członkowskich z kujawsko-pomorskiego, co daje pozytywne perspektywy współpracy, w tym wymiany handlowej, a przez to rozwoju naszej sieci regionalnej. Na podkreślenie zasługuje doskonała organizacja wizyty, co należy zawdzięczać w dużej części panu Niclasowi Fjellström - europejskiemu koordynatorowi Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, który przyjął na siebie zadania przewodnika i opiekuna wizyty.
 
 
 
 


Dzisiaj jest: niedziela, 24-06-2018
Wywiad Tygodnia

Sejmik

Kontrakt Terytorialny

Baner - Portal video

ZIT


Rok Jana Pawa II

Nagrody i Medale

Loty Bydgoszcz - Frankfurt

Razem dla Regionu

Katalog konkursowy

Baner - Rzecznik informuje

Baner - Link do galerii zdj

Internetowy atlas wojewdztwa kujawsko-pomorskiego

Nasza Energia

Konkurs Innowacyjna Marka Regionu InnoMaRe

Inne ważne linki

Statystyki strony
odwiedzających: 104371540
Aktualnie jest 1 gość online
 
 
(C) Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2007