TA STRONA UŻYWA COOKIE

X Nie pokazuj więcej
Dowiedz się więcej o celu ich używania w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki
Kujawsko-Pomorskie Archiwum
 
Menu główne
Aktualności
Powiaty i gminy
O województwie
Nasze symbole
     Link - informacje o województwie w języku angielskim   Link - informacje o województwie w języku niemieckim   Link - informacje o województwie w języku francuskim
     Link - informacje o województwie w języku hiszpańskim   Link - informacje o województwie w języku rosyjskim   Link - informacje o województwie w języku fińskim
Samorząd Województwa
Statut Województwa
Zarząd Województwa
Urząd Marszałkowski
Jednostki organizacyjne
Menu tematyczne
Informacje prasowe
Turystyka
Planowanie Strategiczne i Przestrzenne
Promocja
Współpraca Międzynarodowa / International Cooperation
Budżet, finanse
Mienie Województwa
Kultura
Edukacja
Sport
Zdrowie
Sprawy Społeczne
(Nie)pełnosprawni
(Nie)pełnosprawni - archiwum
Rolnictwo i obszary wiejskie
Geodezja i Kartografia
Ruch drogowy
Infrastruktura
Środowisko
Społeczeństwo Informacyjne
Zamówienia publiczne - archiwum
Patronat Marszałka
Organizacje Pozarządowe
e-Urząd
ISO
Etyka
Kadry Urzędu
Badanie satysfakcji Klienta
Nasze analizy
Bezpieczeństwo
Zakupy
Polityka plików cookies
 
Nasze portale

Baner - Biuletyn Informacji Publicznej


Informacje


Baner - Niebieska Linia



 
Weekend z gęsią w Restauracji Ostromecka Drukuj
 Kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” towarzyszą imprezy w lokalach gastronomicznych. Od piątku do poniedziałku (8-11 listopada) w Ostromecku (powiat bydgoski) trwał „Świętomarciński weekend z gęsią w restauracji Ostromecka”.

Świętowanie rozpoczęło się w piątek (8 listopada) o godzinie 17. W menu na ten dzień znalazły się między innymi zylc gęsi na sałacie oraz pieczone udko gęsie.

W sobotę (9 listopada) o godzinie 10 na gości czekał „Stół gęsich i lokalnych smaków” – przekąski z gesiny i lokalnych produktów. Do godziny 16 trwał kiermasz produktów z gęsiny. Wieczorem odbyła się III uczta „Poznaj Smak Gęsiny”, a na niej menu z lokalnych produktów Doliny Wisły.

W niedzielę i poniedziałek (10 i 11 listopada) w restauracji obowiązywało „świętomarcińskie menu” z gęsiną w roli głównej.

Szczegółowe informacje i menu na stronie restauracji – tutaj.

Restauracja Ostromecka znajduje się na Gęsinowym Szlaku Kulinarnym, o którym piszemy tutaj.
Więcej o tegorocznej kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” tutaj .

Fot. Joanna Poturalska

Beata Krzemińska
rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego


4 listopada 2013 r.
Ostatnia aktualizacja: 12 listopada 2013 r.
 
 
 
 


Dzisiaj jest: sobota, 19-09-2020
Wywiad Tygodnia

Sejmik

Kontrakt Terytorialny

Baner - Portal video

ZIT


Rok Jana Pawa II

Nagrody i Medale

Loty Bydgoszcz - Frankfurt

Razem dla Regionu

Katalog konkursowy

Baner - Rzecznik informuje

Baner - Link do galerii zdj

Internetowy atlas wojewdztwa kujawsko-pomorskiego

Nasza Energia

Konkurs Innowacyjna Marka Regionu InnoMaRe

Inne ważne linki

Statystyki strony
odwiedzających: 132585810
Aktualnie jest 1 gość online
 
 
(C) Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2007