TA STRONA UŻYWA COOKIE

X Nie pokazuj więcej
Dowiedz się więcej o celu ich używania w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki
Kujawsko-Pomorskie Archiwum
 
Menu główne
Aktualności
Powiaty i gminy
O województwie
Nasze symbole
     Link - informacje o województwie w języku angielskim   Link - informacje o województwie w języku niemieckim   Link - informacje o województwie w języku francuskim
     Link - informacje o województwie w języku hiszpańskim   Link - informacje o województwie w języku rosyjskim   Link - informacje o województwie w języku fińskim
Samorząd Województwa
Statut Województwa
Zarząd Województwa
Urząd Marszałkowski
Jednostki organizacyjne
Menu tematyczne
Informacje prasowe
Turystyka
Planowanie Strategiczne i Przestrzenne
Promocja
Współpraca Międzynarodowa / International Cooperation
Budżet, finanse
Mienie Województwa
Kultura
Edukacja
Sport
Zdrowie
Sprawy Społeczne
(Nie)pełnosprawni
(Nie)pełnosprawni - archiwum
Rolnictwo i obszary wiejskie
Geodezja i Kartografia
Ruch drogowy
Infrastruktura
Środowisko
Społeczeństwo Informacyjne
Zamówienia publiczne - archiwum
Patronat Marszałka
Organizacje Pozarządowe
e-Urząd
ISO
Etyka
Kadry Urzędu
Badanie satysfakcji Klienta
Nasze analizy
Bezpieczeństwo
Zakupy
Polityka plików cookies
Kalendarz wydarzeń
« < Czerwiec 2019 > »
P W Ś C P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Nasze portale

Baner - Biuletyn Informacji Publicznej


Informacje


Baner - Niebieska Linia



 
Przepisy z Kujaw i Pomorza
10 porad na temat przygotowywania dań z gesiny Drukuj
 1)    Gęś świeża
Jakość świeżej gęsi łatwo sprawdzić. Pierś gęsia lekko sprężynuje po naciśnięciu placem. Ponadto świeżą gęś możemy podzielić na elementy: uda – do konfitowania (duszenia w tłuszczu) lub duszenia w kiszonej kapuście, piersi – do smażenia na różowo, skrzydła i korpus z szyją na galaretę lub wywar. Można również przystąpić do marynowania i przy-gotować gęś do pieczenia w całości.
» Czytaj całość
 
PIECZONE UDKA Z GĘSI W RAZOWYM SOSIE Drukuj
 Tomasza Kosińskiego, szefa kuchni w bydgoskiej Restauracji i Kawiarni Weranda
» Czytaj całość
 
UDO GĘSIE W PRZYPRAWACH Z ZIEMNIAKAMI AU GRATINE I CZERWONĄ KAPUSTĄ Drukuj
 Urszuli Robaczyńskiej, szefowej kuchni w Hotelu Młyn we Włocławku
» Czytaj całość
 
GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI I CZERWONĄ KAPUSTĄ ORAZ PIERNIKI Drukuj
 marszałka województwa Piotra Całbeckiego
» Czytaj całość
 
GĘSIA SZYJA NADZIEWANA Drukuj
 Ewy Politowskiej, szefowej kuchni toruńskiego hotelu Spichrz
» Czytaj całość
 
Gęsina Drukuj
 według przepisów KGW Nakło n. Notecią (członek „Partnerstwa dla Krajny i Pałuk”)
» Czytaj całość
 
Filety z gęsiej wątróbki z grzybami Drukuj
 według przepisu Elżbiety Jenziołowskiej
» Czytaj całość
 
Gęsina Drukuj
 według przepisów Lucyny Słabęckiej z Nieszawki
» Czytaj całość
 
Gęsina z ziemniakami Drukuj
 według przepisu Wandy Kaliny Nowackiej
» Czytaj całość
 
Gęsina według przepisów Krystyny Kamińskiej Drukuj
 według przepisów Krystyny Kamińskiej ze Stowarzyszenia Gminna rada Kobiet z Nakła nad Notecią reprezentującej również Partnerstwo dla Krajny i Pałuk
» Czytaj całość
 
Gęś pieczona Drukuj
 Gęś pieczona według przepisu Ewy Mes, wojewody kujawsko-pomorskiego
» Czytaj całość
 
««  start « poprz. 1 2 nast.  » koniec »»

Pozycje :: 1 - 11 z 13
 
 
 


Dzisiaj jest: środa, 26-06-2019
Wywiad Tygodnia

Sejmik

Kontrakt Terytorialny

Baner - Portal video

ZIT


Rok Jana Pawa II

Nagrody i Medale

Loty Bydgoszcz - Frankfurt

Razem dla Regionu

Katalog konkursowy

Baner - Rzecznik informuje

Baner - Link do galerii zdj

Internetowy atlas wojewdztwa kujawsko-pomorskiego

Nasza Energia

Konkurs Innowacyjna Marka Regionu InnoMaRe

Inne ważne linki

Statystyki strony
odwiedzających: 123129662
Aktualnie jest 1 gość online
 
 
(C) Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2007